SchoolMaster BV
Managementinformatie PlatformManagementinformatie Platform

Magister Managementinformatie Platform©

Met het Magister Managementinformatie Platform (MMP) heeft u alle relevante managementinformatie van uw onderwijsprocessen binnen handbereik. Als verantwoordelijke heeft u via het MMP altijd toegang tot kant en klare QlikView dashboards en rapportages, genaamd ‘R-apps©’. Een R-app© is een zeer functionele en gebruiksvriendelijke analyse en rapportage tool voor specifieke onderwijsprocessen.

Verantwoording en stuurinformatie

Scholen hebben in toenemende mate behoefte aan (bovenschoolse) informatie welke aansluit op de verantwoordingsvraagstukken waarmee zij geconfronteerd worden. Om in deze behoefte te voorzien heeft SchoolMaster samen met The Implementation Group (TIG), dé solutionprovider van QlikView in het onderwijs, het MMP ontwikkeld. Het MMP biedt u niet alleen toegang tot onderwijsgerelateerde Managementinformatie uit Magister maar geeft u indien gewenst ook toegang tot stuurinformatie uit uw financiële, personele of andere applicaties.

(Bovenschoolse) stuurinformatie uit Magister

Veel schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor meerdere scholen en/of locaties, soms verdeeld over meerdere Magisterdatabases. De techniek van het MMP maakt het mogelijk om alle informatie samengevoegd te presenteren en te analyseren. In één oogopslag heeft u de resultaten van uw scholengemeenschap in beeld.

Opbrengstenkaart

Het MMP fungeert als digitaal ‘presenteerblaadje’, soms ook wel ‘Dashboard’ of ‘Balance Score Card’ genoemd. Het MMP wordt standaard geleverd met de R-app© ‘opbrengstenkaart’. Deze R-app© toont de indicatoren van de opbrengstenkaart en biedt zeer intuïtief de mogelijkheid om de prestaties vanuit verschillende invalshoeken te analyseren, zoals per jaar, schoolsoort, studie, vak(cluster), profiel en docent.

Eén norm, één waarheid

De indicatoren van de R-app© ‘opbrengstenkaart’ zijn berekend volgens de normen van de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) en Vensters voor Verantwoording. De actuele gegevens worden elke nacht opgehaald uit uw Magisterdatabase. Hierdoor zijn de rendementen zoals berekend voor de IvhO altijd inzichtelijk en kunt u, indien nodig, maatregelen tijdig inzetten. Bij aanpassingen in de verantwoordingskaders van het VO wordt de R-app© ‘opbrengstenkaart’ aangepast.  

Voor alle devices

Het MMP wordt getypeerd als een ‘Platform as a Service’, een vorm van dienstverlening met een hoge servicegraad waarbij u zoveel mogelijk uit handen wordt genomen. Met het MMP heeft u altijd en overal uw R-apps© ter beschikking op iPad en Android-tablets.

Eenvoud in beheer / plug-and-play

Het MMP sluit naadloos aan op Magister (plug-and-play) en wordt in de datacenters van SchoolMaster gehost. Dit betekent dat alle maatregelen rondom performance, continuïteit, beveiliging, redundancy en leesreplica’s overeenkomen met  Magister.

Meer weten over het MMP?

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van het Magister Managementinformatie Platform, neem dan contact op met een van onze accountmanagers. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 058- 298 71 71. 
ontwerp en realisatie SchoolMaster BV | disclaimer
SchoolMaster BV is onderdeel van de Iddink Groep