coverfoto | Magizien

Groeien met Magister

Vóór de zomervakantie ontvingen we zo'n 450 scholen in het Abe Lenstra Stadion, het Evoluon en de Amsterdam ArenA. Met als thema "Groeien met Magister" gingen we in op de ontwikkeling van Magister, en hoe die de groei van uw eigen organisatie kan faciliteren. Velen van u vroegen de Database-scan op, een "foto" van de inzet van Magister op uw school.

Aan elk van de vier pijlers onder ons alles-in-één platform werd ruim aandacht besteed: Administreren, Leren, Begeleiden en Sturen. Hoewel de introductie van Magister 6 voor leerlingen en ouders de show stal, was er ook veel waardering voor de nieuwe functionaliteiten voor OOP en OP. Verder schetsten we onze visie op de onderwijstoekomst: aangestuurd via multidevice-technologie vanuit de cloud, gericht op gepersonaliseerd leren.

Bezoekers konden bijpraten met SchoolMasters van diverse afdelingen: productontwikkeling, helpdesk en relatiebeheer. Én met onze gasten van gebruikersvereniging Meesters met Magister, van DUO en van The Implementation Group. Het was een feest om die enorme Magister-familie met elkaar in gesprek te zien, en om zoveel feedback en complimenten terug te krijgen. Zien we u de volgende keer weer?

Magister 6 breed omarmd!

Massaal aan de slag met Magister 6
Nauwelijks drie schoolmaanden na de introductie werkt een meerderheid van alle leerlingen en ouders in Nederland al met Magister 6: een unicum. En alhoewel smaken wel eens willen verschillen, reageren die twee gebruikersgroepen enthousiast op de functionaliteit die ze nu via alle gangbare browsers op hun verschillende devices ter beschikking hebben. De honderdduizenden leerlingen en ouders ervaren ook de zeer hoge toegangssnelheid van Magister 6.

Voortdurende verfijning
We hadden niets aan het toeval overgelaten maar toch is het spannend, zo'n massale introductie van een nieuwe versie. Mede dankzij intense samenwerking met gebruikersgroepen, met de eerste scholen én met gebruikersvereniging Meesters Met Magister zijn we daar met z'n allen echter ruimschoots in geslaagd. Natuurlijk blijven we benieuwd naar uw feedback en zullen we met elke sprint weer kleine aanpassingen doorvoeren. Zo hebben we onlangs nog verfijnde Magister 6 autorisatiemogelijkheden gecreëerd, met name inzake Aanwezigheid, op verzoek van een aantal scholen. En uiteraard blijven we stand-by om u te helpen met uw vragen over Magister 6.

Nieuwe "opstart-app" voor leerlingen en ouders
Magister 6 voor leerlingen en ouders is een webapplicatie. In de app stores van iOS, Android en Windows is een "opstart-app" beschikbaar. Hiermee kunnen leerlingen hun school instellen en kunnen ouders zelfs meerdere scholen kiezen. Deze "opstart-app" creëert daarnaast op eenvoudige wijze een starticoon.

Op alle browsers
Magister 6 is platformonafhankelijk: het werkt op elk device. Het is ontwikkeld op basis van HTML 5 en CSS3 en kan gebruikt worden met alle besturingssystemen en browsers die dit ondersteunen. Magister 6 werkt het beste met de desktop-browsers (rechtsboven):

En de volgende combinaties van mobiele browser en besturingssysteem (rechtsonder):

Het ontwerp van Magister 6 is responsive. Dit betekent dat de weergave van Magister 6 zich aanpast aan de afmetingen van het scherm van de gebruiker. Zonder hierbij in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de interface.

Koppeling met clouddiensten
Magister 6 biedt ons de mogelijkheid om nog sneller en beter te koppelen met derden. Een van de voorbeelden is de integratie met clouddiensten. Leerlingen kunnen de voordelen daarvan nu al zelf ervaren: sinds de start van dit schooljaar kunnen ze een koppeling leggen tussen Magister 6 en hun persoonlijke OneDrive-account, natuurlijk nadat de beheerder hen daarvoor heeft geautoriseerd. Is de Single Sign-On koppeling eenmaal gelegd, dan zien de leerlingen automatisch hun persoonlijke OneDrive. Vervolgens kunnen ze de documenten op hun OneDrive vanuit Magister benaderen, openen en bewerken. Ook is het mogelijk om documenten naar Magister te verslepen, als opdracht in te leveren of toe te voegen aan een Magister-bericht. De integratie met clouddiensten blijft niet bij de koppeling met persoonlijke OneDrive-accounts. Ook koppelingen van Magister 6 met Google Drive en Dropbox staan op de rol. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Méér uit Magister halen?

Kent u de Databasescan al? Dit is een gratis overzichtsrapport waarin u in één oogopslag ziet welke onderdelen van Magister uw school wel en niet gebruikt. Zo ziet u meteen hoe Magister breder ingezet kan worden om uw organisatieontwikkeling te ondersteunen. Tijdens de Zomerbijeenkomsten kregen klanten de gelegenheid om 'on the spot' een databasescan van hun school te zien. Ruim 150 scholen reageerden enthousiast.

Daarnaast bieden we de Quickscan. Een grondige analyse waarmee in kaart wordt gebracht of uw inrichting van Magister voldoende aansluit bij de processen en doelen op uw school. U krijgt advies hoe de software effectiever ingezet kan worden. Zie training.schoolmaster.nl/quickscan.

SchoolMaster op een nieuwe locatie!

U heeft er waarschijnlijk niks van gemerkt: afgelopen augustus zijn we verhuisd. We hebben ons gevestigd aan Wiardaplantage 17 aan de zuidrand van Leeuwarden.

Inmiddels hebben al onze medewerkers hun nieuwe, frisse werkplek ingenomen. Voor u verandert er praktisch gezien niet veel: we blijven bereikbaar via de gebruikelijke kanalen!

Ouderavond inplannen?

Organiseert u binnenkort weer ouderavonden? Met de Ouderavondplanner in Magister verloopt het proces van inschrijven, plannen en communiceren volledig digitaal en efficiënt.

Ouders kunnen in hun eigen Magister-omgeving aangeven met welke docenten ze een gesprek wensen. Na honorering staan de tijdstippen, docentnamen en lokalen er overzichtelijk op een rij. Het is een van de vele functies in de uitgebreide ouderomgeving die Magister 6 nu rijk is.

Wilt u ook een eigentijdse website?

Heeft u een idee wat voor indruk uw schoolwebsite maakt? De website mag gerust het visitekaartje van uw school genoemd worden. Hét moment om toekomstige leerlingen over de streep te trekken, is tijdens een bezoek aan uw schoolwebsite. De website is bovendien een belangrijk kanaal voor het informeren van uw leerlingen, ouders en medewerkers.

Webdesign door SchoolMaster
Is uw website toe aan vernieuwing? SchoolMaster kan een compleet ontwerp op maat aanbieden. Op basis van uw wensen en behoeften maken we een unieke website die aansluit bij uw huisstijl en uitstraling. We maken websites met het contentmanagementsysteem DotNetNuke (DNN). DNN heeft als grote voordeel dat het beheer en onderhoud van de website zeer eenvoudig zijn.

Koppeling met Magister
Om het u makkelijk te maken, koppelen we uw Magister-omgeving en de nieuwe website. Op die manier kunnen leerlingen, ouders en medewerkers met hun Magister-wachtwoord Single Sign-On inloggen op de website. Hiermee kunt u afgeschermd informatie verstrekken, aan bijvoorbeeld een groep leerlingen of een sectie docenten.

Websitetrends toegepast
Inmiddels heeft een groot aantal scholen hun website door ons laten bouwen. Uiteraard passen we de laatste websitetrends toe. Om een voorbeeld te noemen: internetbezoek via mobiele apparaten is de laatste tijd sterk toegenomen. Wij springen daarop in en leveren bij het webdesigntraject ook een mobiele versie van uw site. Kijkt u eens op www.schoolmaster.nl/webdesign/portfolio voor voorbeelden van websites die we voor scholen gemaakt hebben.

SchoolMaster BV

www.schoolmaster.nl   |    info@schoolmaster.nl